Založ si blog

Vianoce s Kiskom

Prezident Kiska je hviezdou dokonca aj v médiách, ktoré mu neboli naklonené počas prezidentskej kampane. Televízie sa predbiehajú v pompéznosti reportáží, ktoré o ňom prinesú v hlavných správach http://www.noviny.sk/c/slovensko/takto-prezident-kiska-stravil-vianoce. Má úspech aj na sociálnych sieťach, jeho vianočné želanie malo 22tis lajkov a viac ako 1000 komentárov a zdieľaní. Veľa ľudí v ňom našlo presne ten druh morálnej a spoločenskej autority, ktorý na Slovensku chýbal. No tieto Vianoce musel strpieť aj veľkú studenú sprchu v podobe rozhovoru s jeho bývalým spoločníkom a spoluzakladateľom Dobrého Anjela Igorom Brossmanom, v ktorom objasnil pozadie ich profesionálneho rozchodu. http://strategie.hnonline.sk/spravy/reklama/druha-polovica-dobreho-anjela . Brossmann je veľmi zvláštny človek, verejnosti je známy so svojím pokusom na protestnú stranu Paliho Karpurková ktorý nebol veľmi úspešný. Neskôr sa pokúsil túto značku zužitkovať pri mäsových a iných výrobkoch.

Neziskovú organizáciu Dobrý anjel založili spolu dvaja spomínaní páni s cieľom pravidelne pomáhať chorým deťom a ich rodinám od dobrovoľných darcov. Brossmann tvrdí že Kiska všetkých ťahal za nos a od začiatku to bral ako začiatok prezidentskej kampane, napriek ich vzájomnej dohode že práca organizácie sa nikdy nezneužije na politické účely. V prezidentskej kampani sa však táto neziskovka stala Kiskovým hlavným triumfom a doteraz sa na tejto vlne vezie. Nie je jasné, nakoľko je Brossmann dôveryhodný, no jeho tvrdeniam je celkom ľahké uveriť.

Na Vianoce Kiska navštívil domov sociálnych služieb v Poprade a daroval jeho obyvateľom práčku (ktovie či jú kúpil cez Quatro), kde stretol aj bývalú učiteľku a rodičov svojich spolužiakov. Aj keď som Kisku volil, je to stále len človek z mäsa a kostí. Fascinuje ma to, odkiaľ sa berie tento jeho hrdinský pátos. Je to len preto, že je obyčajný človek – protiváha všemocného Fica? Hrdinu pre mňa predstavuje skôr Václav Havel alebo mons.Róbert Bezák. Ani jeden z nich nezbohatol na splátkovom predaji a svoje ideály nepredali za peniaze, hoci obaja mali príležitostí dosť. Na umelo vytvorený kult Andreja Kisku sa poskladalo dosť občanov, či už financiami alebo dôverou. Ostáva nám len veriť že A.Kiska túto dôveru nezneužije pre ďalší osobný prospech.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 379851x
Priemerná čítanosť článkov: 13098x

Autor blogu

Kategórie