Založ si blog

Posledná bašta Dzurindu

Na Bratislavskom magistráte sa od nástupu Nesrovnala šepkalo o existencii tajného zoznamu vo forme tabuľky, kde malo byť uvedené, kto je koho človek, t.j. kto ho „tam dosadil“, kto sa s kým stretáva, s kým udržiava kontakty, kedy chodí do práce a pod. Túto tabuľku mal vypracovať Martin Maruška pod dohľadom Milana Ježovicu. Obaja s tým majú skúsenosti z úradu vlády a hlavne ministerstva zahraničných vecí. Doteraz panovalo na úrade ticho, tento týždeň však začala búrka. K odchodu bolo prinútených niekoľko vedúcich oddelení a dôležitých úradníkov. Jediným kritériom bola nepohodlnosť podľa zoznamu, a zdá sa, že toto je len začiatok. Odchádzajú ľudia, z ktorých mnohí prežili viacero primátorov. Čo je teda cieľom týchto čistiek?

Dzurindovci sú vyhladovaní a hladní po moci. Potrebujú niekam upratať svojich ľudí než sa skonsolidujú a zaútočia opäť v parlamentných voľbách. Sú príliš zbabelí, či unavení aby to spravili ako Procházka, ktorý sa vzdal poslaneckého mandátu a založil stranu od piky. Pre mnoho ľudí sú tiež neprijateľní pri hre s otvorenými kartami (tvárami). Koľkí by volili Nesrovnala ako Dzurindovho poskoka?

Pri troške predstavivosti magistrát je zmenšený model Slovenska. Jeho oddelenia sú ministerské rezorty, vedúci sú ako tieňoví ministri. Je to dobrá základňa pre výcvik a prípravu ľudí do vysokých funkcií. Preto Nesrovnalov aparát postupne pod rôznymi zámienkami vyčistí mesto od všetkých vedúcich pracovníkov aj ich verných podriadených a dosadí tam lojálnych ľudí, síce bez odbornosti a bez výberového konania(ako všetkých doteraz), ale „svojich“. Neskôr môžu zaútočiť v župných voľbách, zbaviť sa nenávideného Freša a získať späť značku SDKÚ. Keď nebudú priechodní oni sami, môžu modrú značku výhodne zobchodovať na republikovej úrovni. Príbehy DS, SDA, SDĽ, SDSS potvrdzujú, že je to výhodný biznis, ktorý sa nezdaňuje.

V tomto príbehu je obeťou Bratislava a jej obyvatelia. Dzurinda, Mikloš, Maruška nepochádzajú z Bratislavy, nezáleží im na nej, je to len prostriedok/výťah k moci. Zdá sa, že na meste nezáleží ani Nesrovnalovi, ktorý do práce chodí poskromne, neodpisuje na maily, stretnúť sa s ním nevedia ani poslanci, nepodpisuje záväzné stanoviská, nechodí na vlastné operatívne porady ani na kontrolný deň starého mosta, neprišiel na stretnutie s primátorom Viedne bez toho aby sa ospravedlnil, alebo na poslanecké grémium, ktoré sám zvolal, neorganizuje dni otvorených dverí pre občanov a tak ďalej. Verme, že Bratislava to prežije bez väčšej ujmy.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 379819x
Priemerná čítanosť článkov: 13097x

Autor blogu

Kategórie