Založ si blog

Koniec kontajnerov na Šafku – Falošná hystéria

Hystéria okolo kontajnerov na Šafku je falošná. Nikto si nemôže protiprávne privlastňovať verejné priestranstvo a ešte k tomu zadarmo a bez riadnej infraštruktúry.

Bol to pekný projekt, aktivisti, hipsteri, bajkeri, móda, všetko pokope v centre meste, v inak ošumelom parku. Starostka Rosová si chcela vylepšiť svoj imidž a podpísala zabratie priestranstva rodine Kleinertovcov na 500m2 Šafárikovho Námestia. Bez výberového konania, bez toho aby sa opýtala obyvateľov okolitých domov. Zabratie priestranstva bolo „písané“ na kultúrne podujatie, takže za ňho OZ Urban konakt nič neplatil.  Starostka však akosi pozabudla zverejniť zmluvu na webe, takže nenadobudla platnosť. OZ Urban kontakt tvrdí, že si to naivne neodkontrolovali, chudáci. Tomu by som možno ešte veril. Ale máme veriť aj tomu, že sa s Táňou nepoznali a prišli za ňou a ona im to len tak podpísala?

Kontajnery teda nemajú povolenie, nemajú riadne prípojky vody, elektriny a pod. Sú položené na sebe na obyčajných drevených hranoloch jeden na druhom. Chcel by som vidieť čo by na niečo také povedal statik. Pritom p.Kleinert už má jeden taký incident za sebou, keď mu takto položený kontajner spadol na festivale Grape, našťastie zdemoloval len auto,  nikomu sa nič nestalo.

Pravidlá platia pre všetkých a majú sa dodržiavať, ak niekto dostal kšeft po známosti a nič za ňho nezaplatil, tak je to minimálne v rozpore s etikou, ak nie podozrenie z trestného činu. Podľa VZN Starého mesta http://www.staremesto.sk/sk/vzn/showDocument/id:40030/section:city by mali za takéto zabratia platiť niekoľko 10 tisíc eur ročne. Tento príjem mohla mestská časť využiť niečo zmysluplné. Rosová by mala svoje konanie vysvetliť a ušlý príjem mestskej časti doplatiť – buď ona alebo OZ Urban kontakt. Bez ohľadu na to, aké prospešné aktivity sa tam konali.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 379318x
Priemerná čítanosť článkov: 13080x

Autor blogu

Kategórie