Bratislava – mesto len pre bohatých

25. marca 2015, andrejabel, Nezaradené

Podľa údajov Eurostatu je Bratislava je jeden z najbohatších regiónov EÚ. V počte superluxusných automobilov na 1000 obyvateľov je pre nami snáď len Monako a Londýnske City. V rámci EÚ nezaostávame ani v počte predražených reštaurácií so sklenenými výkladmi, opulentných shoppingov a nastajlovaných zlatokopiek v nich. Ceny bytov či potravín korešpondujú s európskou špičkou. Medzi podnikateľmi stále dominujú neplatiči faktúr a DPHčkoví králi. Záver? Toto mesto nie je pre chudobných. Čo na to nový primátor?

Načo nám je teda kvalitná MHD? Pošleme tam kontrolu a znížime im dotáciu. Cyklisti? Koho by už zaujímali pomýlení zarastení hipsteri na oldschoolových bicykloch?  Znížiť na polovicu, komisiu pre cyklodopravu nezvoláme a ich to (za 4 roky snáď) prestane baviť. Bezdomovci? Táto chamraď lenivá, pije, fetuje, smrdí a obťažuje tým všetkých naokolo. Krízové centrá treba zrušiť, a vytlačiť homelesákov niekam na okraj najlepšie mimo mesto. Kultúrne podujatia, festivaly, mestské hradby? Zavrieť, zrušiť, nepodporiť. Zlatá mládež = všetci čo za niečo stoja, vysedávajú v Eurovei, Riverparku či v Clube, ostatní nech sedia doma.

Takže….. Ak ste to ešte stále nepochopili. Ak nemáte na poriadne auto, vilu, nemôžte si dovoliť drahé reštaurácie, Bratislava nie je mesto pre Vás. Ak nakupujete v lacných obchodoch, stravujete sa doma, nemáte na drahé značkové oblečenie, nestojíme o Vás. Žiadni aktivisti, komunity, participácia, nič také. Nezaujímate nás, uvedomte si to konečne!