Založ si blog

Traja Mušketieri a kráľ Slnko – príbeh z Bratislavy

V pondelok 2.2. primátor Nesrovnal vymenoval svojich 3 námestníkov. Jeho výber je zaujímavý z viacerých hľadísk. Viceprimátormi sa stali Milan Černý, Iveta Plšeková a Ignác Kolek. Kto pozná minulosť dotyčných sa nemôže ubrániť dojmu, že sa jedná o zlý vtip.

Milan Černý bol vedúci hypermarketu reťazca Baumax v bratislavskom Lamači, ale prevádzke sa veľmi nedarilo. Preto centrála nariadila interný audit a zistili, že dotyčný pán vlastní niekoľko obchodných spoločností a cez ne je pevne napojený na ich dodávateľský reťazec, tak s ním rozviazali pracovný pomer (dúfam, že viac zverejnia médiá). Pán Černý ako člen dozornej rady spoločnosti OLO a.s. prišiel za riaditeľom Achimským s hrozbou, že keď ho nezamestná, tak mu výrazne skomplikuje život a ten radšej ustúpil. Nevieme čo presne v OLO robil, každopádne od 2.2. už za neho odvody platí magistrát. Čo však vieme je, že spolu s p.Achimským usilovne blokovali návrhy na ekologickejšie nakladanie s odpadom a recykláciu, napríklad spoločnosť http://www.renviro.sk/, ktorá ponúkala OLO obojstranne vhodnú spoluprácu. Namieste je otázka, či by nebolo efektívnejšie OLO aspoň čiastočne privatizovať aby sa podnik správal viac trhovo a hlavne ekologicky.

Iveta Plšeková (rod.Miklošová) má asi najbohatšiu históriu. V roku 1997 vykonávala lekársku prax ako internistka v nemocnici v Humennom. Po voľbách v r.1998 sa začala jej hviezda stúpať, ochrannú ruku nad ňou držal priamo jej bratranec Ivan Mikloš. Najskôr sa stala zástupkyňou prednostu okresného úradu v Humennom. Kandidovala neúspešne na primátorku Humenného. Jej manžel Ľuboš mal autohaváriu, pri ktorej usmrtil človeka a narobili si veľa nepriateľov a preto sa aj s manželom v r.2001 museli presťahovať do Bratislavy. Oficiálna verzia bola, že Iveta bola zvolená do funkcie tajomníčky republikovej rady Demokratickej strany (DS). Najskôr bola teda členkou DS, potom SDKÚ, chvíľu nezávislá (voľby do BSK 2013) a potom vstúpila do strany Most-híd. Hlásila sa aj ku gazdovi pravice – do Siete, tam ju však nezobrali, zrejme vedia prečo. Po presune do Bratislavy sa usídlili v Petržalke a Iveta sa začala angažovať aby následne v roku 2010 a aj v 2014 neúpešne kandidovala za starostku. V roku 2011 založila Petržalský  okrášľovací spolok (sídli na poliklinike Šustekova), o ktorom sa síce nevie, že by niečo okrášlil, ale o to viac sa vyjadruje k rôznym horúcim témam. Je štatutárkou spoločnosti ktorá spravuje polikliniku Šustekova, ktorú jej svojho času veľkoryso prenajal stranícky kolega Pavol Frešo. V prestihu pred uplynutím doby nájmu sa jej podarilo zmluvu predĺžiť do roku 2040 za výhodnejších podmienok z pôvodných 16,76 eura na 10 eur za štvorcový meter. Toho času pracuje Ľuboš Plšek ako hlavný manažér polikliniky Šustekova. Miesto námestníčky si zabezpečila aj propagáciou Klik Klinik, kde pracoval Martin Maruška pred nástupom na magistrát.

Ignác Kolek je poslancom za m.č. Devín. Táto najmenšia mestská časť je od roku 2005 v nútenej správe ministerstva financí SR. Ignác Kolek bol poslancom už v čase keď sa Devín dostal do nútenej správy, neskôr bol aj predseda finančnej komisie. Nikto netvrdí, že má na nútenej správe svoj podiel, ale táto mestská časť by mala len tichučko sedieť, jej zástupcovia však kričia akoby boli za Petržalku. Je to taký filozofický typ, ku všetkému má čo povedať, hlavne nepodstatné veci.

Tento výber námestníkov si vysvetľujem buď tak, že Nesrovnal potrebuje komparzistov a nejde mu o ich minulosť a reputáciu, alebo s ním slušní a skúsení poslanci a odborníci,(a je ich tam dosť) nechcú mať nič spoločné. Ani jedna z možností neveští nič dobré pre Bratislavu.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 379820x
Priemerná čítanosť článkov: 13097x

Autor blogu

Kategórie