Založ si blog

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala.

Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným systémom hľadá dobrovoľníkov v mestách Bratislava, Prešov a Galanta. Podrobne je rozpísaná len Bratislavská aktivita, preto sa tej povenujem detailne.

Podľa AZR je v Bratislave 119 škôl, v ktorých budú volebné miestnosti počas parlamentných volieb. AZR hľadá preto 800 dobrovoľníkov z celej SR prostredníctvom dotazníka http://bratislava.zastavmehazard.sk/dobrovolnik/, buď zadarmo alebo za symbolických 5 eur, pričom AZR zabezpečí prenocovanie, stravu, pitný režim, dopravu, dokonca sprievodný program, koncert, prehliadku Bratislavy, guláš, omšu, atď. Na jednu školu pripadnú cca. 4 osoby, ktoré budú stáť pri stolíku vedľa školy a oslovovať voličov aby podpísali petíciu proti hazardu.  Dá sa predpokladať, že budú nejako označení – tričká, čiapky a pod., aby boli ľahko identifikovateľní (priznávajú to v rozhovore). Podpisy majú zbierať celý čas pokiaľ budú volebné miestnosti otvorené.

Podľa mojich informácií sa príslušné inštitúcie stavajú k problému vlažne. Podobné akcie vraj v minulosti voľby nenarušili, takže pokiaľ nepôjde o politickú kampaň tak by to nemalo vadiť. NAOZAJ NEJDE O POLICKÚ KAMPAŇ? Pekne poporiadku:

1. Petičný výbor tvorí primátor Bratislavy a 17 starostov mestských častí. Z nich vo voľbách kandidujú dvaja. Dušan Pekár, starosta Ružinova ako č. 16 v KDH a Ján Mrva, starosta Vajnor ako č.31 za Sieť. Ján Mrva je zároveň uvedený na konci petičného hárku ako Osoba určená na zastupovanie v styku s orgánom verejnej správy. Mrva dlhodobo vystupuje ako organizátor petície, zvolal na túto tému niekoľko tlačoviek. Viete si predstaviť lepšiu krúžkovaciu kampaň, ako 4 ľudí pred každou školou s volebnými miestnosťami držiacich papier s Vaším menom na konci? Kde akože bojujete za dobrú vec… 800 ľudí po celý čas volieb? Ja nie…
2. Na petičnom hárku sú uvedení všetci bratislavskí starostovia, mnohí z nich patria do strán, ktoré kandidujú. Zaujímal by ma názor týchto starostov, či zdieľajú hodnoty AZR v iných otázkach a aký je ich názor na zbieranie podpisov pred volebnými miestnosťami. Starosta Mrva AZR podporuje otvorene . Zúčastnil sa pochodov za život, podporil referendum za rodinu… Preto je namieste otázka, podporuje aj strana Sieť tradičnú rodinu? Nemyslím si veď jej podpreseda Beblavý bol jedným z najväčších bojovníkov proti referendu za rodinu.
3. Organizátori tohto masívneho zbierania sú v Bratislave Anton Chromík tvár referenda za rodinu , v Prešove pomocný biskup Milan Lach a tu, tu a v Galante Olinca Jablončíková predsedníčka Správnej rady Združenia za tradičnú rodinu. Biskup Lach sa stal známym po tom ako nedávno vstúpil to politického boja a postavil sa na stranu sestier v súboji s Ficom.
4. Samotná AZR má svoje politické ciele, hoci sama nie je politickou stranou, ale združením združení a spoločenstiev, poväčšine cirkevných. Hovorí o tom napríklad aj včerajší komentár kresťanského portálu POSTOJ
5. Do tejto iniciatívy sa nepriamo (možno aj nevedomky) zapojili aj ostatné opozičné strany, keď poslanci strán Sieť, KDH, Most-híd, Oľano, Šanca podpísali podanie na ústavný súd o nesúlade zákona o hazarde s ústavou. Mesiac pred voľbami keď parlament už nezasadá! Skupinu poslancov bude pred ústavným súdom zastupovať Miroslav Beblavý. Na druhý deň zvoláva Mrva tlačovú konferenciu s ďalšími starostami a Antonom Chromíkom, kde informujú o počte vyzbieraných podpisov.

 

Ešte stále máte dojem, že ide o apolitckú aktivitu, ktorá nenaruší priebeh volieb? Kto bude niesť zodpovednosť za to, ak táto akcia priebeh volieb ovplyvní? Niektorí ústavní právnici pripúšťajú, že by sa tak mohlo stať… Strana Sieť za ktorú Mrva kandiduje? Či aliancia za rodinu ako organizátor?

V koho záujme je zmariť parlamentné voľby v ešte stále krehkej parlamentnej demokracii?

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

PKO: Nesrovnal vyriešil jeden z najväčších problémov Bratislavy (ktorý aj sám spôsobil)

17.12.2015

Urobil to najhoršie ako mohol. Verejnej diskusie sa osobne nezúčastnil, poslal len úradníka z územného plánu, ktorý nevedel zodpovedať otázky zúčastnených poslancov a verejnosti. Následne zavesil na úradnú tabuľu zámer odpredaja budov PKO spolu za 1 euro. Zároveň treba povedať, že Nesrovnal tento problém do veľkej miery sám spôsobil, keď navrhol uznesenie, ktorým [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 379298x
Priemerná čítanosť článkov: 13079x

Autor blogu

Kategórie