Založ si blog

PKO: Nesrovnal vyriešil jeden z najväčších problémov Bratislavy (ktorý aj sám spôsobil)

Urobil to najhoršie ako mohol. Verejnej diskusie sa osobne nezúčastnil, poslal len úradníka z územného plánu, ktorý nevedel zodpovedať otázky zúčastnených poslancov a verejnosti. Následne zavesil na úradnú tabuľu zámer odpredaja budov PKO spolu za 1 euro.

Zároveň treba povedať, že Nesrovnal tento problém do veľkej miery sám spôsobil, keď navrhol uznesenie, ktorým zaviazal Ftáčnika zachovať PKO v pôvodnej podobe a predkladať správu o rokovaní s Henbury na každé zastupiteľstvo. Odkedy sa stal primátorom tak správu nepredkladal, hoci rokoval (párkrát sa prekecol) a vyrokoval, že investor postaví akési planetárium a mediatéku. Zmluva a jej prílohy obsahujú však aj ďalšie záväzky investora na výstavbu a obnovu nábrežnej promenády, zachovanie múrika, zároveň vybudovanie protipovodňovej ochrany a tak ďalej. Henbury sa zároveň zaviazalo nezastavať územie v plnej miere ako to umožňuje územný plán, ako to spravili pri River Parku. Investor zároveň vlastní finančné nároky voči mestu, o ďalšie sa súdi. V prípade ak by si ich uplatnil, pre Bratislavu by to znamenalo finančné K.O. a nútenú správu.

Toto však PR majster IvoN akosi nespomenul, čím celú kauzu postavil do roviny bezpodmienečnej kapitulácie mesta pred finančnými skupinami za symbolické 1 Euro. Stav, keď investor vlastní pozemky, na ktorých sú nefunkčné schátrané mestské budovy je všetko, len nie udržateľný.

Ďurkovský to predal, Ftáčnik sa súdil a všetky súdy prehral a Nesrovnal to – napriek všetkému – vyriešil. Bratislava sa môže konečne posunúť ďalej, prestať žiť v minulosti, v nostalgii na komunistické besiedky a prvé sexuálne zážitky. Aj keď „aktivisti“ v zastupiteľstve budú ďalej plakať nad rozliatym mliekom. Toto je šanca vybudovať hodnotný priestor s reprezentatívnym nábrežím, ako sa na hlavné mesto v strede Európy patrí.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 380054x
Priemerná čítanosť článkov: 13105x

Autor blogu

Kategórie