Založ si blog

Bude to koniec firmy Pre Sent v Bratislave?

29.4. sa primátor rozhodol zrušiť povolenie spoločnosti Pre Sent. Je to určite pozitívny krok a chcem veriť, že to primátor myslí úprimne, ale… povolenie firme Pre sent končí 3.6.2015. Nesrovnala upozorňovali jeho vlastní právnici aj ľudia z dopravy, že po tom čo to Ftáčnik nezrušil je právne čistejšie nechať to povolenie vypršať a nepredĺžiť. Povolenie na zvláštne užívanie komunikácie obsahovalo podmienky, porušenie ktorých bolo dôvodom na okamžité zrušenie povolenia (ako napríklad zariadenia nemôžu byť umiestnené okolo stromov, či dopravných zariadení – značiek či semaforov). Ftáčnik namiesto zrušenia vyzval firmu na nápravu. Firma odstránila tie najväčšie porušenia – stromy a semafory a či porušuje podmienky aj naďalej – je diskutabilné.

Preto ak Nesrovnal ho predčasne vypovie, Pre Sent sa odvolá na okresný úrad, ktorý je podľa cestného zákona nadriadený orgán a ten to zamietne, či dokonca povolí tieto reklamy ďalej. Šéfuje tam dosadený smerák, ktorý sa nikomu nezodpovedá. Starosta Starého Mesta Števčík povolenie po vypršaní nepredĺžil a napriek tomu má problém s vyprataním tých harabúrd. Bolo teda nutné vypovedať to 29.4. keď to vyprší už 3.6.?

O Jarmile Tvrdej sa toho popísalo celkom dosť tu, či tu. Čo má však Tvrdá spoločné so Smerom keď je členkou KDH? Je riaditeľkou IVS rezortnej organizácie ministerstva vnútra. Viete si predstaviť že by smeráci nechali vo funkcii dlhoročnú členku inej strany bez dobrého dôvodu? Navyše osobu s takou pestrou minulosťou? Tvrdá nebude musieť ísť po povolenie ďaleko, keďže okresný úrad ako súčasť miestnej štátnej správy patrí tiež pod ministerstvo vnútra. Ivo s vypovedaním dlho váhal, keby tak učinil v decembri dalo by sa to pochopiť. Ale mesiac pred vypršaním lehoty?

Obávam sa preto, že skutočným zámerom Nesrovnala je vypovedať povolenie tak aby sa nezrušilo, no vina padne na nikoho iného. Na oplátku ho KDH bude podporovať v zastupiteľstve, čo koniec koncov už robí.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 380027x
Priemerná čítanosť článkov: 13104x

Autor blogu

Kategórie