Založ si blog

Rok Andreja Kisku – miesto štátnika máme hochštaplera

Počas posledných Vianoc som sa zamyslel nad mediálnou imunitou prezidenta Kisku, ktorého obraz v médiách bol až prehnane pozitívny a nekritický. Keď som teraz čítal hodnotenie roku jeho činnosti, prekvapil ma najmä kritický tón oslovených politológov.

„Vidíme, že namiesto štátnických postojov tento prezident nerobí nič iné, len sa stará o vlastný imidž“.Eduard Chmelár politológ a publicista. Politológ Juraj Marušiak povedal, že „darovanie prezidentského platu je zamerané na efekt. Ani sociálny systém nemôže byť podľa politológa založený len na charite, ale na systematickej sociálnej politike“. Samuel Abrahám o ňom povedal, že nepochopil čo je jeho úloha. „Chodí po onkologických oddeleniach, na oslavy, zahraničné cesty, ale stále nechápe, že potrebujeme prezidenta, ktorý musí iniciovať zmeny…“.

Kiska sklamal Slovensko v otázke referenda keď hrdo avizoval 3x áno (pritom chcel byť prezident všetkých občanov), keď videl že šliapol vedľa, rýchlo sa z debaty stiahol. Mesežnikov to vystihol: „Z pozície najvyššieho ústavného činiteľa, by mal k otázkam, ktoré rozdeľujú spoločnosť, pristupovať diskrétnejšie“ Prevolal si Čisláka po kauze CT, vystúpil s prejavom v parlamente, nevymenoval pár sudcov a nepodpísal pár zákonov. Tam však jeho prezidentská statočnosť skončila a k Ficovi sa správa servilne, akoby sa ho bál.

Za prvý rok ho neminula ani prvá veľká kauza súkromných letov s vládnym špeciálom. Kiska rád prezentuje proamerické postoje, no taký Obama býva s rodinou v Bielom dome a nelieta za ňou po Štátoch, hoci by mal tiež na to právo. „Prezidentova rodina by mala prejaviť viac pochopenia a zvážiť sťahovanie do Bratislavy“ povedal Mesežnikov.

Zdá sa,že keby si títo páni nemuseli dávať servítku pred ústa, povedali by, že prezident používa predvolebné triky ako darovanie platu a účasť na všemožných akciách, ktoré do výkonu funkcie prezidenta nepatria, namiesto štátnických krokov. Dnešný prejav v parlamente bol presným odrazom roku vo funkcii. Ľúbivé výzvy a plávanie po prúde. Ficovu vládu skôr chválil, pre istotu si neodpustil jemné výčitky… tak… aby sa nepovedalo.

Miešať cyklistov a chodcov nie je vždy riešenie

02.06.2016

Včera sa skončil tohtoročný mesiac – do práce na bicykli 2016 s historicky najväčšou účasťou. Začal sa nešťastne – smrťou cyklistu. Rekordný počet cyklistov priniesol zrejme aj iné kolízie s autami v krásavici na Dunaji, no boli tu aj kolízie s chodcami. Brázdiť si to na bicykli po 4 prúdových cestách a križovatkách hlavne v dopravnej špičke je u nás [...]

Pravica vládu bez Fica ani nechce

03.03.2016

To, čo sa deje na pravej strane politického spektra pár dní pred voľbami musí každého neficovoliča napĺňať čistou frustráciou. Pre ilustráciu si stačí napríklad pozrieť tieto ukážky ich predvolebnej geniálnosti, prezieravosti a spoločného ťahu na bránu: https://www.facebook.com/projektn.sk/videos/1097381327018092/ Na chvíľku sa pravici podarilo spojiť pri štrajkoch [...]

Zmarí Aliancia za rodinu slobodné parlamentné voľby?

09.02.2016

V týchto dňoch vrcholí predvolebný boj, vyplavuje sa všetka špina, vyberajú sa kostlivci zo skríň. Pod týmto hurhajom sa pripravuje masívna akcia v štýle pochodu za život, ktorú opäť organizuje Aliancia za rodinu. Komunikácia prebieha mimo mainstreamových médií a preto ju verejnosť nezaznamenala. Aliancia za rodinu na stránke www.zastavmehazard.sk prepracovaným [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 380076x
Priemerná čítanosť článkov: 13106x

Autor blogu

Kategórie